PL EN

Kulinarna podróż po najpiękniejszych zakątkach Polski



Tego lata przewodnikiem po lokalnych smakach jest znany szef kuchni Andrzej Polan, który w programie „Polska ze smakiem” wraz z widzami kanału Kuchnia+ odwiedza Warmię, Mazury, Podlasie, Dolny Śląsk, Pomorze i Polesie Lubelskie.

Motywem przewodnim wędrówki szefa kuchni Andrzeja Polana jest poszukiwanie osób żyjących w zgodzie z naturą. Odkrywanie skarbów kultury kulinarnej w rozmaitych zakątkach Polski wspiera olej Kujawski – naturalny składnik wielu tradycyjnych potraw.

Gospodarz programu - Andrzej Polan, znany widzom przede wszystkim z występów w programie "Dzień Dobry TVN", jest renomowanym szefem kuchni. i autorem sesji zdjęciowych do czasopism o tematyce kulinarnej W przeszłości prowadził kuchnię w najbardziej prestiżowych hotelach w Polsce oraz autorską restaurację Soul Kitchen. Jest również autorem książki kucharskiej "Kuchnia Polana w obiektywie Wellmana".

Specjalnie na potrzeby programu "Polska ze Smakiem" Andrzej Polan opracował serię autorskich przepisów. Wszystkie dostępne są w serwisie Fooder, pod adresem: http://polskazesmakiem.fooder.pl/przepisy, także w postaci wideo przepisów.


Google+